Geleide stadswandeling

Datum: Woensdag 10 juli, 10:00-12:00

Locatie: Start bij het Stadhuis. Eindigt bij Café Refuge.

 

 

De begeleide stadswandeling wordt georganiseerd op woensdag 10 juli, 10:00-12:00, en start bij het historische Stadhuis van Lier. Het is georganiseerd voor deelnemers aan het toernooi, vrienden en familie.

Veel van de deelnemers aan het Belgisch Kampioenschap zullen niet erg bekend zijn met de stad Lier. ‘Lierke Plezierke’ is een geweldige stad om te leven, werken en schaken, met een stadscentrum dat meer dan het ontdekken waard is. Om dit te bewijzen, organiseren we een begeleide toeristische stadswandeling op woensdag 10 juli. Tijdens een 2 uur durende tour (van 10 tot 12 uur) door onze mooie stad worden de belangrijkste plaatsen bezocht: het pittoreske begijnhof, de unieke Zimmertoren, de gevangenenpoort, onze prachtige Sint-Gummaruskerk, het Schapenkoppen monument, de Grote Markt met stadhuis en belfort,… Een stadsgids zal u graag vertellen over de rijke geschiedenis van Lier, en natuurlijk wordt zijn verhaal gekruid met talrijke anekdotes en feiten.

Een optionele boottocht met De Moedige Bootvissers is mogelijk. In een oude palingschuit zullen zij u ongeveer een uur lang meenemen op onze Binnen Nete, voor een tocht vol verborgen hoekjes en verrassende stadsgezichten. We sluiten onze stadswandeling af met een Liers Vlaaike en koffie in een van de gezellige cafés die deelnemen aan ons schaakfestival.

 

Registratie