Wie is Wie

Bart Van Tichelen

Bart Van Tichelen Bart nam het initiatief om het BK 2024 te organiseren en richtte samen met onderstaande enthousiastelingen de vzw BK Schaken Lier op, waarvan hij voorzitter is. Als toernooidirecteur staat hij in voor de algemene coördinatie van het festival. Hiervoor kan hij putten uit meer dan 25 jaar ervaring als bestuurder bij zowel de schaakliga Antwerpen, Vlaamse Schaakfederatie en de Koninklijke Belgische Schaakbond. Hij was met schaakliga Antwerpen vzw organisator van het BK 2017 te Niel en richtte ook meerdere keren het Vlaams kampioenschap in. Als arbiter was hij o.m. actief tijdens de Belgische kampioenschappen van 2013 en 2015 (als chief arbiter van het open tornooi). Als schaker is hij actief bij SK Oude God Mortsel.

Erik Laporte

Erik Laporte Medestichter van ChessLooks Lier, waar hij o.a. een zeer gewaardeerd tornooileider is en ervoor zorgt dat alle interne en externe competities vlekkeloos verlopen. Sinds 2 jaar is hij ook actief als bestuurder en secretaris bij de schaakliga Antwerpen. Verder gepassioneerd door kwissen, muziek en atletiek. Sinds corona een grote voldoening gevonden in (zeer lange) wandelingen en trails. Stuurt tijdens het BK mee het team aan dat instaat voor de catering.

Patrick Van de Perre

Patrick Van de Perre Patrick is sinds 2008 bestuurder van Schaakliga Antwerpen. Hij is begonnen als tornooileider. In 2013 werd hij ondervoorzitter waarbij hij zich inzette in diverse taken. In 2020 volgde hij Bart op als voorzitter van de Liga. Daarnaast is hij ook wedstrijdleider en heeft hij vele jaren de wedstrijdleiding gedaan in de nationale interclubs, Ligatornooien, en het BK 2015 te Schelle. Hij was ook betrokken bij de organisatie van het BK 2017 in Niel en diverse Vlaamse Kampioenschappen georganiseerd door Schaakliga Antwerpen. Tijdens het komende BK zal hij deel uitmaken van het arbitersteam onder leiding van Sylvin De Vet en Luc Cornet.

Sander Vandevenne

Sander Vandevenne Sander is een fervent schaker sinds zijn jonge jaren. Na enkele jaren van het toneel verdwenen te zijn komt hij nu uit voor ChessLooks Lier. Naast het eerste bord neemt hij daar sinds vorig jaar ook de verantwoordelijkheid voor de ChessLooks Academy op zich. Het BK 2024 is zijn eerste ervaring in de organisatie van een groot schaaktoernooi. Hij staat in voor de academy, sponsoring en logement. Daarnaast zet hij zich in voor tal van nevenactiviteiten die van ons tornooi een festival maken!

Patrick Verrijssen

Patrick Verrijssen Medestichter en één van de drijvende krachten van ChessLooks Lier. Wordt niet alleen enthousiast van zelf de schaakstukken te mogen hanteren: ook organiseren, schrijven, fotograferen, schaakgeschiedenis en verzamelen genieten zijn interesse. Als het maar met schaken te maken heeft. Bovengemiddeld trots op zijn zeer diverse (en dringend te inventariseren) schaakverzameling. Verantwoordelijke voor pers en communicatie. Zet mee de schouders onder verschillende nevenactiviteiten. Vindt in dit BK-slash-schaakfestival het perfecte excuus om Lier op de Belgische schaakkaart te zetten.

Emmanuel Wildiers

Emmanuel Wildiers Emmanuel’s oudste zoontje kreeg na het bekijken van The Queen’s Gambit in 2021 zin om te beginnen schaken, en zo is Emmanuel ook zelf bij ChessLooks Lier beland, waar hij sinds vorig jaar jeugdleider is. Onder zijn enthousiaste leiding wordt de jeugdwerking van ChessLooks verder uitgebouwd. Binnen de organisatie van het BK neemt hij de taken op van penningmeester, webmaster en initiatiefnemer van het Schaakboksen. Hij geeft ook een Academy-presentatie over hoe schaakcomputers werken en werkt een dag mee als hulparbiter op het hoofdtoernooi.